3. kesäkuuta 2015

Laihduttaisit läski

Fuck the fitness, feel the fatness
Rantakunnossa se hyljekin on.

Mulle oli ihan fine kun kaikki alotti sen "salil eka, salil vika" -buumin ja muun terveyshössötyksen. Näitä tulee ja menee, ei se mun persettä kirvele.
Joku on vegaani, jonkun päiväruoka on 5 big macciä, joku ei syö ollenkaan, ei se ole mun ongelma.

Sen jälkeen kun musta tuli ylipainoinen (painoindeksi 27,5), oon saanut kuulla sitä jokapaikassa ja jokaiselta, perheeltä, ystäviltä, kavereilta, ihme etten koiriltani...
"Eikö sun pitäs laihduttaa?"
"Jos liikkuisit enemmän ni sunki paino putoais"
"Tolla sun ruokavaliolla ei oo kyllä ihme että oot ylipainonen, muuttaisit säki elämäntapoja"
"Pitäiskö sunki alottaa vaik salilla käynti niin laihtuisit?"
"Huhhuh, ei kyl siedä tosta päästä lihomaan enää yhtään enempää!"

Silloin kun painoin 45kg (painoindeksi 18,7), palaute oli tätä:
"Sehän nimenomaan on anoreksian merkki kun sen kieltää"
"Tunnustaminen on ensimmäinen askel kohti paranemista"

Saatte nyt huonolaatuisia meikittömiä ja rintaliivittömiä yöpaitakuvia(3.6.2015) huonolla hiusvärillä ja nutturalla. Kärsikää :D

Mikä sitten kelpaa ihmisille?
Jos on laiha, on pakkasen nussima pulkan naru/vinkuheinä, juutalainen juhlanaru etc. Jos oot lihava niin oot pakosti joku sohvalla 24/7 sipsipussimooses, pakostikin haiseva ja vastenmielinen ihminen.

Oonko mä jotenkin kaivannu muiden mielipiteitä mun mahamakkaroista? Tätä on nyt jatkunut ja on ihan viikoittaista.
Harmi vaan että mulla on ihan hyvä olo, semisti naisellinen olo.
Lisäksi oon aina kärsinyt sydän-ongelmista, rinta-selkä-lonkka-kivuista, atopiasta ja pahoista allergioista. Nykyisin ne on poissa. Kävin ensimmäisessä sydänfilmissä ja leikkauksessakin näin ylipainoisena ja oli muuten eka kerta ikinä kun sydämessä ei enää näkynyt häikkää. Anemiakin on poissa ja veriarvot priimaa, vihdoin. Näin epäterveellistä mun lihavuus siis vaikuttaa olevan.

Mulla ei siis oikein olis mitään syytä laihduttaa, paitsi että mun rasvainen olemus rasittaa joidenkin kauneuskäsityksiä? Oivoi.
Lisäksi huomaa kyllä että ihmiset kohtelee paljon huonommin näin lihavana kuin silloin hoikempana. Meillä ylipainoisilla on siis selkeästi vähemmän ihmisarvoa?

Jep, kurvit on täysin eriasia ku makkararullat. Mut onko se oikeesti muilta pois jos viihdyn makkararullissani ihan hyvin?
Ajattelin vaan hyväksyä ja olla sellanen ku oon, kestihän siinä aikansa tajuta ettei mun oo pakko olla neuroottinen kalorilaskin ja googlettaa hiki otsassa jotain pro-anaa tai thinspirationia.
Ruoka on hyvää ja sokeri parasta. Sitäpaitsi me fädärit ei palella pakkasessa.

: Ime parsaa

6 kommenttia:

 1. Olen kanssas niin samaa mieltä. Jos on lihava, niin ihmiset olettaa automaattisesti, että nimeomaan on haiseva sohvalla makavaa mitää aikaan saamaton löllö. Muistan kun ite olin vielä 75kg ja oon 174 cm pitkä. Olin todella hoikka vielä sillo tähän nykytilaan verrattuna sain jo sillo kuulla, että läski laihduttasit ettet vaa ,iho enempää. Terveyden hoitaja sanoi sillon että en missään nimessä saa laihduttaa tai tulee anoreksia.

  Nykysin sit oon isompi eikä se mua haittaa itseeni, mulle iha huuudellaa parvekkeeltaki kaikkii törkeyksiä. Nykymaailman kauneusihanteet on ihan pyllystä. Kävin joskus 2006 ruotsissa kyllä tuli terve olo kun meenin henkka maukan ohi ja mallinuket siellä oli ihan nomraali kokoisia naisia eikä mitää tikkuja. Sääli, että ei enää tänäpvänä törmää moiseen. Paras kuitenkin on jos ite vihtyy omasssa kropassaa. Paskat välii mitä joku muu on mieltä. :)

  VastaaPoista
 2. Digautan tästä tekstistä ihan sikana :D Itse kuulun näihin fitnesshörhöihin mutta mä oon kyllä silti sitä mieltä et paino on jokaisen oma asia ja se ei kuulu kellekkään muulle kun sille ihmiselle itselleen :D Äläkä välitä mitä jauhetaan, näytät hyvälle ! :D

  ---> love - m.i.e. .com

  VastaaPoista
 3. Et sä kyllä ees näytä mitenkää ylipainoselta mun silmään, etkä näyttäny sillon ku nähtiinkää, katoin vaa että onpas siinä kurvikas nainen ;) <3

  VastaaPoista
 4. oot upea juuri tuollaisena <3 :)

  VastaaPoista
 5. Oot parasta. Jos ihmiset valitsee sut "kaverikseen" painon perusteella ni anna olla, oikeet ystävät rakastaa sua tollasena, paino on vaa numeroita, sen takii mäki luovuin vaa'asta! Puss muru 😘💕

  VastaaPoista