11. joulukuuta 2013

Keeke

Otsikon tarjoaa Emilia ja uudenaikainen nimitys klementiinistä.

Ihmiset on hassuja. Huomasin sen viettäessäni yötä Viikin eläinsairaalassa ylensyöneen pentukoirani kanssa, voi kyllä.

Klinikalle tuotiin autonalle jäänyt koira, jolla ilmeisesti ainakin jalat rikki. Koiran päästyä hoitoon omistaja alkoi kiukutella vahtimestarille päivystyspuhelimen minuuttihinnasta (n.2e/min)
Ja mielestäni se oli oikeastaan aika mielenkiintoista.

Soittaessani el.sairaalaan, puhelu kesti alle 30sekuntia. Joten minuuttitaksat eivät pahemmin taloutta kaataneet.

Sensijaan keskityin siihen mikä on kallista. Eläinsaairaalassa koiran ristisiteen parsiminen leikkauksessa voi maksaa jopa 2000e, ja siihen nähden puhelintaksassa säästäminen ei kamalasti lämmitä.

Sama kun ihminen käy kaupassa. Se maidon hinta on taas noussut, huimaan 1,35euroon!
Mutta sitten 3e alkoholijuomia nostetaan kärryyn useampi.
Koiran 69e nelosrokotus kerran kahteen vuoteen on kamalan kallis, mutta jo kuukaudessa on ok käyttää tupakkaan 60e.

Hiusvärit on kalliita, 14 + 10e = 24e, mutta baariin saa helposti 30e yhdessä illassa.

Kahvi on kallista, mutta ompa tuossa ihana 60e paita, jolle ei ole käyttöä, mutta ostampa silti!

Itse huomaan tekeväni näistä esimerkeistä monia :D
Onko lukijoilla samoja?

4 kommenttia:

 1. OI KYLLÄ, 30€ ruokakauppaan on vitusti ja liikaa mutta silti 40€ farkuista on ihan okei. HNGH

  VastaaPoista
 2. Mä en polta, enkä juo sen enempää alkoholia kun kahviakaan, en pahemmin vaateshoppaile (paita on kallis, jos se maksaa yli kympin), en värjää hiuksia... Koska turhaa rahantuhlausta, kun en tarvi. Mihin jotain kahviakin oikeasti tarvitsee, jos ei ole siihen kehittänyt riippuvuutta? En mä ole zombi aamuisin, toisin kuin jotkut, jotka ei ole sitä tavallista aamukahviaan saaneet.

  Tietysti on asioita joista voisi säästää, jos rahat meinaisi oikeasti loppua. Toisaalta turhaa nipottaa esim. jossain sähkönkulutuksessa, jos sillä säästää maksimissaan kympin vuodessa. Ja joistain asioista maksaa mielellään enemmän, kun oikeasti tietää saavansa parempaa laatua tms. eikä tarvi heti ostaa uutta kun halpa ja huono tuote hajos.

  VastaaPoista
 3. Jos mun koiran saa kursittua kasaan niin, että se voi elää hyvää elämää, ei paljon puhelin/leikkaustaksat kiinnosta! Ihmiset on outoja. Ja mulla on sitä kursintaa varten oikein vakuutus :)

  VastaaPoista
 4. Anteeksi kommenttini, joka ei millään tavalla liity asiaan, mutta kerroit eräässä postauksessasi katsovasi Kuuntelija (The Listener) sarjaa ja seuraan sitä itsekin. :D Mua kiinnostais kuitenkin katsoa sarjan 1. kausikin, joten teidätkö yhtään mistä voisin tilata tän tuotantokauden, tai mistä ekan tuotantokauden jaksot voisi nähdä? :)

  VastaaPoista