11. syyskuuta 2013

You cross the line and there's no turning back

Pitäny kirjottaa tästä jo pitkään, mutta teen sen nyt.


Mitä täällä tapahtuu? Mikä kiire nuorilla nykyään on?

Ollaan jo pitkään oltu ystävän kanssa IRC-Galleriapoliiseina näille jailbaiteille jotka avoimesti jakelevat tissikuviaan ja flirttailevat sen +10vuotta vanhempien miesten kanssa.
Esillä on facebookit oikeilla nimillä, paikkakunnat, sähköpostit ja joillain jopa puhelinnumerot.

Eivätkö nykyvanhemmat opeta lapsilleen nettikäyttäytymistä? Eivätkö nykyvanhemmat vahdi mitä nuori tietokoneella tekee? Oma äitini pyysi välillä näyttämään nettiprofiilit ja tarkisti millaisia kuvia mulla oli. Mulle myös opetettiin "netiketti" samantien kun tietokoneesta tuli ajankohtainen.

Joskus se on myös meidän kanssaeläjien velvollisuus sanoa kun menee yli. Nettigallerioissa olemme ystäväni kanssa suoraan kirjoittaneet näille nuorille ja pyytäneet heitä miettimään provosoivia kuviaan uudestaan.
Lähempänä 18vuotta saa sitten hölmöillä omalla vastuulla.

Tämä koskee myös lasten vanhempia. Älkää postailko lapsistanne kuvia nettiin. Älkää etenkään vähissä vaatteissa. Jos perhekuvia haluaa näyttää kavereille, sen voi tehdä illanistujaisissa tai perustaa täysin yksityisen albumin mikä näkyy vain muutamalle kaverille.
Lasten kylpykuvat eivät kuulu nettiin, eivätkä ~13vuotiaiden bikinikuvat.
Netissä omasta lapsestaan kannattaa käyttää vain lempinimeä tai pelkkää etunimeä.

Olen kauhuissani kun näen hyvin nuoria tyttöjä perjantai- ja lauantai-iltoina pimeällä keskellä Tikkurilaa vähissä vaatteissa. Hädintuskin itse uskallan kulkea täälläpäin pimeän aikaan, niin miten vanhemmat uskaltavat päästää lapsensa siihen aikaan liikkeelle?
Ja mulla on sentään kolme suojelukoulutettua koiraa!

2013 ei ole vuosi 1960. Ajat ovat muuttuneet ja nyt jos milloin kannattaa ajatella lapsien ja nuorten turvallisuutta, netissä ja oikeassa maailmassa.

5 kommenttia:

 1. Kiva nähdä että jotkut jaksaa nettipoliiseilla noitten tapausten suhteen. ♥ Onko näiltä tytöiltä tullu ikinä mitään vastausta? Itekin välillä tekis mieli mennä sanomaan että ootkohan nyt miettiny näitäkään kuvia ihan loppuun asti, mutten jaksa koska ootan mieletöntä pinppiragea.

  VastaaPoista
 2. Puhuit niiiiiiin asiaa! :) Itellenikin tuttu aihe joka ärsyttää! Hyvä, että otit tän esille.

  VastaaPoista
 3. Ehkä jos täysi-ikäiset eivät julkaisisi itsestään vastaavia tissikuvia, eivät 13-vuotiatkaan tekisi niin.

  VastaaPoista
 4. Ei tähä lisättävää, mutta täytyy sanoa että vähintään rykäsin limukat näytölle tota screenshottia lukiessa. Ei herran paviaani.

  VastaaPoista