9. huhtikuuta 2013

Känniääliötä ei jätetä!

Nyt kun yhä useampi tuttavani ja ystäväni ovat saaneet baarissa juomaansa tyrmäystippoja ja muuta sälää, on pakko avata aihetta nyt. Erityisesti Tampereen suunnalla olevat ovat saaneet juomansa mukana muutakin...

Älkää koskaan jättäkö kännistä kaveria/ystävää/seuralaistanne oman onnensa nojaan baarireissulla.
Ikinä. Vaikka kaverisi olisikin tuikitavallinen känniääliö jokaikinen viikonloppu.

Eräs naispuolinen ystäväni jätettiin kerran sammuneena baariin miespuolisen seuralaisen toimesta.
On siinä meillä herrasmies. Hiljaisin äänin vain kadonnut paikalta.


Sukupuoleen tai sukupuolettomuuteen katsomatta - Saattakaa ne kaverit taksiin tai kotiin, tai hakekaa turvaan itse. Jos jotain tuntuu olevan pielessä ja kaveri makaa täysin tajuttomana, soita apua. 

Myös sairaskohtaukset humalassa ovat yleisiä, joten selvittäkää seurueenne kanssa mahdolliset riskitekijät, lääkitykset yms ennen isomman luokan baarireissua.

Itsekin olen kerran tuntemattomassa baarissa vain 4,5 lonkeron jälkeen havahtunut siihen että en näe mitään. Yhtäkkiä näköaisti lakkaa toimimasta ja hätäännyn. Se on viimeinen asia minkä muistan, kunnes aamulla herään kotoani ja mietin ettei kaikki ole mennyt ihan putkeen.
Koskaan mulle ei selvinnyt mitä/miksi tapahtui, mutta ainakin mut hoidettiin kotiin asti.


Ja kaikki kauniit naiseni siellä! 
Katsotaanhan millaisessa vaatetuksessa, seurassa ja paikassa juomme! Vahditaan juomiamme ja jätetään perskännit sinne kotiin tai kaverille, jonne on turvallista sammua.
Järjestäkää kyytejä erityisesti talvella, sillä moni paleltuu ulos humalapäissään jokaikinen talvi.
Jos olet alaikäinen, ei ole häpeä soittaa isälle tai äidille kun hätä tulee. Vanhempasi arvostavat puheluasi kyllä.
Vastaavasti jos alaikäinen kaverisi on täysin lärvit, on silloin tervettä soittaa hänen vanhemmilleen.

Muistakaahan myös miehet, ettei kaatokännistä naista panna. Herrasmies ei vajoa niin alas ;)
Been there, unfortunately.

Pidetään kännikaverista huolta, aamulla kaveri kiittää! 
Ps. Jos kaverisi aikoo soittaa kännissä exälleen 23kertaa ja tekstata 9, estä häntä.

11 kommenttia:

 1. Asiaa! Mulle vanhemmat ovat aina toitottaneet, että vaikka kuinka olisi alaikäinen ja kännissä, aina voi soittaa apua ja saapua yöllä kotiin humalassa. Kunhan kaikki on ehjin nahoin ja turvassa.

  Kännireissuilla toimin kanaemon tavoin ja hommaan kaikki huonossa kunnossa olevat tyypit tavalla tai toisella nukkumaan turvalliseen paikkaan, monta kertaa oon saanut kiitokset aamulla :)

  VastaaPoista
 2. Omakin isä on ollut mua hakemassa kaatokännin jälkeen keskellä yötä :) Kyllä ne vanhemmat ymmärtää. Ja jos omaa nuoruuttaan muistelevat niin eivät olleet itsekään puhtaimpia pulmusia ;)

  Jokainen kännipoppoo tarvii vähintään yhen kanaemon kuten sinä! :)
  Jos jokainen olis välillä vähänkin kanaemo, olis maailma ehkä hitusen turvallisempi paikka! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kuin vesi koko teksti. Kaverin kaverille laitettii tyrmäystippoja baarissa ja se raiskattiin:| eww.

  VastaaPoista
 4. Mahtava teksti, totta joka sana. Toivottavasti sai muut kun mutkin ajattelemaan näiden asioiden tärkeyttä :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin toimin kanaemona silloin kun kaverini totuttelivat alkoholin maailmaan. Siinä kävi liian usein niin, että nämä kaverit leikkivät sillä, että pidin heistä huolta. Esim. sukkasillaan tammikuisessa 20 asteen pakkasessa juoksemaan pihalle, koska kyllähän minä lähden perään hakemaan hänet takaisin sisälle. Juostaan nyt karkuun vielä, tielle vielä, hauskaahan se on. Puhelimenkin voi heittää hankeen, kyllähän se hänelle sieltä poimitaan. Koskaan ei tullut kiitosta tai anteeksipyyntöä, se ärsyttää eniten. Onneksi osaavat nyt käyttäytyä, ja minäkin osaan jo olla vahtimatta jokaista hölmöilyä vaan keskittymään pitämään itse hauskaa ja silmäilemään vain yleisen tilanteen ja tarvittaessa auttamaan.

  VastaaPoista
 6. Joo, Tampereelta mäkin olen nyt pari juttua kuullut ja Turustakin.. :/ Hiton ihmiset.

  VastaaPoista
 7. Oon miettinyt noita tyrmäystippoja. Toki on tapauksia, joissa juuri raiskataan tai ryöstetään tai muuta kamalaa, mutta valtaosa tuntuu olevan ihan sellaisia keissejä, että mitään vahinkoa ei ole tapahtunut, vaan muisti menee. Se saa ihmettelemään tyrmäystippojen laittajan motiiveja ja sitä, että onko tyrmäystipat nykyään vain synonyymi perskänneille.

  VastaaPoista
 8. Oon erimieltä tosta vaatetuksesta. Itehän joisin vaikka bikineissä baarissa jos haluaisin, ei se oikeuta ketään tekemään mitään vaikka oisin alasti. Onneksi voi aina luottaa porukkaan kenen kanssa liikun. Ps. En tosin halua olla bikineissä baarissa :D

  VastaaPoista
 9. voi ihana postaus♥
  ei miulla muuta:-)

  VastaaPoista
 10. Tää on asiaa! Itse pari vuotta sitten uutena vuotena olin ihan lärvit ja muutaman kaverin ja pikkusiskon kanssa baarissa.

  Jos pikkusiskoni ei olisi ollut mukana niin olisin jäätynyt kuoliaaksi hankeen, oikeasti. Näitä ystäviä kiinnosti enemmän biletys ja miehiin kihnautuminen kuin apua tarvitseva ystävä.

  Oli muuten viimeiset kaatokännit baarissa!

  VastaaPoista
 11. Mullekkin on aina sanottu että kotiin saa soittaa ja niin oon tehnytkin ellen oo yöpaikkaa saannut (tai haluaa kotiin jne) ja on tullut otettua kaverikin mukaan meille tai heitetty himaan.
  Ja yleensä oon valmis soittamaan kaverin porukoille tai vanhemmille sisaruksille (joilla sattuu olemaan kortti ja auto, tai tiedän heidän olevan kotona). Koska mulla on aina ollut myös periaate että kaveria ei jätetä, ja mä pyrin ite olemaan siinä kunnossa että pystyn kavereiden perään katsomaan jos ulkona ollaan, tai ihan muutenkin. Koska ei aina tarvii olla ihan naamat, mielummin vältyn pahalta krapulalta ja pidän kaverista huolta.
  Mutkin on pari kertaa heitetty himaan kun oon ollu ihan sammumis pisteessä.... :D, kyllä niitä tosiystäviä ja huolehtiviakin ihmisiä onneksi löytyy. :)

  VastaaPoista