26. helmikuuta 2013

Alkoholigallup!

Mikä on määrä alkoholia on liikaa naiselle?
Entä miehelle?

Missä menee raja?


13 kommenttia:

 1. mun mielestä se raja on jokaisella henkilökohtainen. jokaisen pitäis kai ite tietää kuinka paljon voi ottaa, niin että säilyy joku järki edes :D

  VastaaPoista
 2. Täysin samaa mieltä Myyn kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Okei no muotoillaan näin... Missä vaiheessa läheisten/muiden on OK puuttua juomiseen? Mikä on liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Sanoisin, että sitten kun alkoholi vaikuttaa muihin elämänalueisiin, kuten ihmissuhteisiin, työntekoon tai harrasteisiin. Niin tai terveyteen. Tai jos satutat sillä itseäsi tai ympärilläsi olevia. Jottain sellaista kaiketi.

   Poista
 4. Mun mielestä huolestuttavaa on sillon, ku ei oo enää kivaa ilman alkoholia. Ettei ihminen osaa pitää enää hauskaa, vaan on pakko korkata pullo, jotta ois taas riemukasta. Toki dokaus on kliffaa, mut pitäis pystyy pitää yksin tai ystävien kans hauskaa ilmankin. Mä aina mietin, et sellaset ihmiset on juonu viime aikoina liikaa, jos ne on dokailujen takia lihonnut hirveesti. Koska eihän siinä sitten ole mitään kontrollia, kun tosiaankin terveys menee. Mut semmosissakin tapauksissa se kontrollin puutos tulee enemmän siitä liikunnan vähyydestä, veikkaisin.

  VastaaPoista
 5. Jos joka pv töiden jälkeen tarttee tissutella niin se on mun mielestä liikaa. Ja jos se kaljapullo on aina ajatuksissa ensimmäisenä ja ei mielessä muuta kuin että pääsee korkkaamaan. Ja juur miten Ence ton homman kirjotti!

  VastaaPoista
 6. Musta kerran viikossa sellainen juominen, josta seuraa krapula, on liikaa. Siinä menee helposti 1/3 viikosta juomiseen ja siitä toipumiseen. Sekin on liikaa, jos lähes aina "sattuu ja tapahtuu", kun juo. Pitäis pystyä aina huolehtimaan itsestään ja mielellään myös läheisistä.

  Jos juo vaan pari, niin sitten 1-2 kertaa viikossa on ihan ok. Tosin en sietäis, että esim. mieheni istuisi pari kertaa viikossa baarissa. Kotioloissa yksi olut vähän useammin vois mennäkin. Tissuttelu joka päivä on musta huolestuttavaa.

  Oon nykyään aika nipo, koska oon alkkisperheen kakara ja kokenu mitä liiallinen juominen voi itsellekin tehdä. Ansaitsen mielestäni parempaa ku juopon kohtalon tai esim. alkoholisoituneen kumppanin. Siksi mun suhde alkoholiin on aika tiukka. Itse pyrin siihen, että 5 annosta yhtenä iltana on ihan maksimi ja suurin osa viikonlopuista ois vesiselviä.

  Jotkut kestää alkoholia paremmin kuin toiset. En oleta, että mun negatiivinen suhtautuminen alkoholiin vaikuttais kauheesti muiden juomisiin tai vedä siitä herneitä nenään, jos osa tutuista juo enemmän. Korkeintaan olen huolissani, jos kyseessä on joku läheinen. Sen tiedän, että ihminen juo, jos se haluaa juoda, siinä ei muiden jäkätykset paljoa paina.

  VastaaPoista
 7. Itse olen sitä mieltä erään kaverini kanssa että muutama alaikäinen kaverimme juo liikaa, koska keskellä viikkoa kännit, ilman nukuttuja tunteja kouluun nukkumaan tunneilla ja viikonloput menee viinan kanssa ja yöunet on kahta tuntia koko vklp (ja sillähän sitä sitten leijutaan)
  Turhauttaa että jos heitä pyytää esim. leffailtaan niin eivät jaksa kun "on taas nukuttu koko viikolla 5 tuntia ja huomenna onkin sitten sen ja sen synttärit ja viinaa ja ylihuomenna koe johon väitän lukevani mutten lue"

  pitäis puuttua (uudestaan) mutta tokkopa se vieläkään auttaa.
  sori jos poikkeasin aiheesta

  VastaaPoista
 8. Omin jaloin pitää aina päästä kotiin ja jos vituttaa niin sillon lähetään eikä jäädä tappelemaan! Siinä on miun nyrkkisääntöni :)

  VastaaPoista
 9. Huomannut ainakin itsestäni mikä on se raja. Olen ihminen, jolla viina menee AINA ensin jalkoihin ja sitten olen turvallani ja kädet, jalat tai pää auki. Kesällä vielä nauratti, mutta kaverit sai tajuamaan, että joskus voi oikeesti sattua ja pahasti. Nykyään pelkään krapulaa sekä kännissä kaatuilua niin paljon, että juon suhteellisen rauhalliseen tahtiin enkä koske väkeviin. Täten pystyy kontrolloimaan juomista hieman.

  Kaveripiirissä huomannut, että joillakin juominen totta tosiaan mennyt yli, kun joka viikonloppu törttöillään ja aina sattuu ja tapahtuu "hauskoja" tarinoita. Sitten sunnuntaina podetaan morkkista ettei pitäs juoda, mutta muutaman päivän päästä taas mennään ja vauhdilla. Mun mielestä on ok jos istuu itsa kavereiden kanssa tuopin ääressä usein, sitä teen itekin muutaman kerran viikossa, mutta harvoin tulee kotiin lähettyä kännissä, koska tulee juotua vaan yks tai kaks. Jotkut tykkää limusta ja mie kaljasta, ei maha mittee.

  VastaaPoista
 10. Liikaa on juominen sitten, jos se vaikuttaa jollain tavalla negatiivisesti eli olen Anna Bananan linjoilla. Siinä kärsivät niin helposti ihmissuhteet, opiskelu, työ, mielenterveys, fyysinen terveys, kukkaro. Liikaa se on silloin, kun ajatukset pyörivät sen ympärillä, milloin pääsee juomaan. Jos odottaa perjantain kännejä. Pari sinne tänne, kyllä sitä muutamalla voi käydä, jos vaan osaa jättää sen siihen muutamaan. Jokainen krapula on yksi hukattu päivä, jota ei takaisin saa. Olen alkanut ajatella, että se on liian kova hinta yhdestä illasta. Koska juomiseni on ongelma mulle, sitä tulee vielä toisinaan tehtyä. Onneksi paljon harvemmin kuin ennen.

  Suomessahan suurkulutuksen rajat määritellään naisilla maks 5 annosta/kerta, 16 annosta/viikko. Se on jo tosi iso määrä alkoholia, joka viikoittain jatkuessaan vaikuttaa kyllä jaksamiseen ja työtehoon ja elämänlaatuun väistämättä. Silloin se on liikaa. Monissa muissa maissa rajat on paljon matalammat. Singaporessa käydessäni siellä oli kampanja, jossa todettiin, että naisilla jo kolme annosta on "binge drinkingiä".

  Sitä voi puhua siitä, miten rajat ovat jokaisella henkilökohtaiset, mutta tosiaan kyllä ne mielestäni jollain tasolla aika universaaleja ovat. Tietyn rajan ylittyessä kaikille tulee jotain negatiivisia vaikutuksia. Toiset eivät ole niistä moksiskaan, se raja onkin sitten henkilökohtainen, mitä sitä arvostaa elämässään.

  VastaaPoista