3. toukokuuta 2011

Minihauvoja

En yleensä puhu täällä kissa-asioista, mutta ajattelin tehdä koiran suhteen poikkeuksen ainakin tänään.

Käytiin eilen kasvattajalla katsomassa pentuja ja saatiin varatakin jo, meidän sinipantainen 2,5vko ikäinen poika. Kasvattaja oli mukava ja toivon ettei pitänyt meitä ihan pöpeinä. Pentujen emo oli myös aivan valloittava, mukava koira. Nähtiin myös emon sisko -ja velipuoli, jotka myös älyttömän valloittavia avoimia persoonia! ♥ 

Tämä möhkylä sitten kotiutuu kesäkuun alussa ;)


Käsien tutkiskelua


Kuten jotkut sanovat "Iso, kuolaava, haukkuva tappajakoira" ja jotkut spekuloivat "En oo koskaan tavannu täysjärkista belgiä, kaikki piikille!" Hah!

Kyseessä on siis Belgianpaimenkoira, joka on ehdoton suosikkirotuni jo ihan lapsuudesta asti.
Halusin koiran, joka tarvittaessa antaa lähdöt kelletahansa hyökkääjälle tai murtautujalle. Meillä kun on eräs naapurikin meinannut parvekkeelle kiivetä huumehöyryissä. Meidän alueella ei myös ole uutta, jos joku saa nyrkistä ikään ja sukupuoleen katsomatta ilman syytä.
Koirassa pidän myös sen koulutettavuudesta, laajoista harrastusmahdollisuuksista ja niiden miellyttämisenhalusta. Kaikista eniten olen innoissani varmaan koulutuksesta ja pojan kasvattamisesta yhteiskuntakelpoiseksi :)
Kummeillani on ollut belgejä 20vuotta ja sitäkautta saanut kipinänMeidän "Sinister" on mitä ilmeisemmin myös harmaa väriltään, kuten oli sankarikoirani Eppukin

17 kommenttia:

 1. belgit on kyllä ihania! ite haaveilen toisesta koirasta ja kyllä mulle sellainen ton leonbergin kaveriksi joskus tuleekin :).

  VastaaPoista
 2. iidaer:
  On ♥
  Toki belgin saa kans sekoamaan tosi helposti, mut kärsivällisesti ja päättäväisesti ku meen ni hyvä pitäs tulla. Urosbelgit voi olla vissiin aika hankaliakin joskus, mutta tykkään haasteesta :)

  Sekoan ihan varmasti sillon 2.6 kun on ekaa yötä pentu kotona ♥

  VastaaPoista
 3. oi belgianpaimenkoira on ihan mahtava rotu!
  onnea tulevan pikkusen johdosta!!

  VastaaPoista
 4. Mawi's way:
  Kiitos! ♥
  Oon aika supermegaonneissani :) Oon jo ostanu kotiin 21luuta, juomakupin, pehmoleluja ja palloja sitä varten. Pitäs vielä tehä tilaus missä tulis kaikki loput tarvittavat :>
  Muuten kyl kaikki on jo valmiina asunnonkin suhteen. Jei ♥

  VastaaPoista
 5. Oi joi ku lutunen ♥

  Ja poikakaveri heti selän takana käskemässä sulkee "Koiranpentusivut" >:

  Minkä minä sille voin jos on koirakuume! :--D

  VastaaPoista
 6. Ihana rotu kyllä =) Ja tuohon, ettei belgit ole täysjärkisiä jne, kyllähän melkein mistä vaan koirasta saa huonolla opetuksella/koulutuksella tappajakoiran/sekopään yms, mutta hyvällä koulutuksella ovat mitä ihanimpia lemmikkejä. Tämä on vaan toki mun mielipide.

  VastaaPoista
 7. Voikun ihana pieni möhkö teille tulossa! Kaunis tuo teidän aiempi koirakin<33 Koirat on kyllä ihania ja ennakkoluulot on aina ihan perseestä. Itse rakastan esim bitbulleja ja kaikki luulee niitä kauheiksi raakalaisiksi, vaikka oikeasti ne on ihan hönttejä jotka rakastaa kaikkia<3

  VastaaPoista
 8. ite on ihan samaa mieltä kun Mortale, eli ihan minkä tahansa rotuisen koiran saa menemään aivan sekasin jos ei kouluteta kunnolla ja saa tarpeeks liikuntaa.

  Mut onnea tollasen pikkusen myyrän johdosta :) <3 ja sen mitä oon siusta noihin eläimiin liittyen huomannu ni tuosta tulee kyl varmaan ihan mahti hauva :)

  VastaaPoista
 9. Rosaparks:
  Hehe ;D Eihän siinä mitään väärää ole ♥

  Mortale:
  Tottakai, ei voi sanoa että mistään koirasta ei sais sekopäätä. Belgihän on hieman herkempi ja joissain asioissa arka, mutta sen takia järjestän erityisesti aikaa sille että voin totuttaa sen kaikkeen maholliseen hyvin ja käyttää sitä koirapuistoissa, lapsiin tutustumassa, ihmisiin yms :)
  Koulutuksen alotan tietenkin ihan heti :>
  Ja tavotteena olis että sais 4h liikuntaa päivässä sit kun alkaa lenkeillä :)

  Leena:
  Näin on :s Jotkut kanssa aina väittää ettei oo koskaan tavannu täysjärkistä belgiä, mutta menis vaikka käymään kasvattajalla niin ihan kultaa ♥

  nnina:
  Kiitos kovasti! ♥
  Oon tosiaan sairaseläkkeellä niin eläimet on mun sielu, mieli ja rakkaus ♥ Rakastan ihan ylikaiken ja oon tosi onnellinen tän katraan kanssa. Ja ihan hullun innoissani uudesta tulokkaasta! :)

  VastaaPoista
 10. Onnea myös minun puolestani "perheen lisäyksen " johdosta ! Koirat ovat todella valloittavia eikä niitä ilman voisi todellakaan elää. Hienoa, että niin pikkuisista karvaturreista voi saada irti niin paljon iloa ja onnea, kuin useimmista ihmisistä.

  VastaaPoista
 11. Voi miten söpö koira! :) Onnea uuden hellittävän johdosta ^^

  VastaaPoista
 12. Kiitoskiitos! ♥

  Viimeyönä lähtikin kaikki viimeiset tarvikkeet tilaukseen ja nyt on kaikki valmiina pikku "Sinisterin" kotiutumista varten :)

  VastaaPoista
 13. miekii ootan innolla ens tammikuuta ku otetaan sitten kolmas koira, toinen koirasusi :) <3 Roki saa tyttöystävän :)))

  VastaaPoista
 14. Varjosusi:
  Niin on ♥ Sit niistä kasvaa oikein komeita uljaita vähemmän palleroita ♥

  VastaaPoista
 15. Belgianpaimenkoirat <3 Yksi kauneimmista roduista, erityisesti tervueren :) Onnea uudelle emolle sitten kun pentu muuttaa kotiin :D
  Harmillinen kyllä tuo belgien "tappajakoiran" imago, sama homma rotikoiden ja dobermannien kanssa :P Kaikki tapaamani yksilöt ovat olleet hyväkäytöksisiä tai sitten vielä hieman rasavillejä pentuja, mutta eiväthän ne ketään syödä yritä.
  Meilläkin on osa naapureista hieman hämäräperäistä porukkaa, muttei meidän koirasta taida kodin vahdiksi olla. Heiluttelee niin onnellisena häntää kaikille vieraille :D

  VastaaPoista
 16. Hirttoyrtti:
  Kiitos! ♥ Enää 9aamua jäljellä.

  Mut niin, oon täysin samaa mieltä sun kanssa! ♥
  En minäkään ole tavannut yhtäkään "mielenvikaista" "tappaja" -belgiä koskaan :/
  Ne on vähän arempia ja äkkipikasempia, mutta pääosin kyllä iloisia ylienergisiä höppänöitä ♥

  Mä toivon että meidän "Sinister" omaa sitten vahtikoirankin ominaisuuksia, kun meille on muutama narkkari yrittäny pariin otteeseen. Kävi poliisit onneks korjaamassa mukanaan :o

  VastaaPoista