28. huhtikuuta 2011

Ärripurri ja vittusaatanat

Mulla on nyt ärripurripäivä ja tekis mieli vaan iskeä pää seinään moninaisista syistä.
Tänne nyt sitten tällänen yöllinen avautuminen.
Älkää ottako kauheen sanatarkasti tätä päivitystä, voi olla hyvinkin taas tunnepuuskassa vittuiltu. Yritetään sensuroida!


Tämä on hyvinkin yksinkertaista, en vaan tajua miten sitä ei tajuta.

Missä on ne ihmiset, jotka ymmärtää, että mulla on tosiaan iso vastuu esim tästä eläinkatraastani, enkä lähe vittu "dokaamaan" huomenna, ei, enkä ylihuomenna enkä muutenkaan yhtäkkiä tunnin tai parinpäivän varoitusajalla. Toisin kun muut, totean tässä että se ei ole rahasta kiinni - vaan vastuusta ja velvollisuuksista, jotka täytän kunnialla.
Tosiaan mulla on oma asunto, omat laskut, kotityöt, vakituinen parisuhde ja kuten joku sanoisi; "Vitusti eläinlapsia."
Taloudessa on myös tällähetkellä nuorempiakin eläinlapsia, jotka vaativat erityishuomiota, sekä yksi allergiatapaus joka vaatii myös omat toimenpiteensä.Mä arvostan sitä että mulle on tullut tosi paljon bile/ymsyms-kutsuja kesälle ja näin, mutta kun en millään pääse paikalle, sillä meille tulee koiranpentu kesäkuun alussa - ja tadaa; porukka tuntuu heti mököttävän asiasta.
Tää on vähän sama kun lapsi, ikäväkyllä se sitoo rajusti ja siitä on kannettava vastuu. On täysin musta itestäni kiinni, millanen siitä kasvaa. Ja mielelläni panostan kaikkeni sen pentuaikaan, sen elämän tärkeimpään vaiheeseen. Ja tosiaan itse olen halunnut tämän hankkia, anteeksi siitä.

On kurjaa etten pääse teille juhlimaan, koska elämäni muuttuu yhdeltä osa-alueelta ainakin seuraavaksi 12vuodeksi.
Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö meille saisi tulla käymään tai vaikka asumaan perkele. Etteikö voitaisi olla yhä kavereita/ystäviä/mitä ikinä ollaankaan. Se ei myöskään tarkoita, ettenkö enää ikinä pääsisi osallistumaan mihinkään.

Joten pyytäisin vähän harkintaa ja ymmärrystä ihmisiltä. En tosiaan ole enää mikään 16v teinityttö, joka juoksee kaikkialla hetken mielijohteesta.
Ihan oikeesti tässä ollaan parikymppisiä (osa vanhempia) aikuisia. Osa perustaa perheen, saa lapsia, on töissä, hankkii omakotitalon. Osalle tulee se koiranpentu tai kissanpentu(ja).

Älkää pahoittako mieltänne tekstistä.
Yleensä en tykkää jakaa huonoja asioita julkisesti, kierrättää vaan mielipahaa, eikä ole järin tervettä tai kypsääkään, mutta menkööt nyt :(

13 kommenttia:

 1. Varmaan poistankin tän postauksen vielä, mutta alkaahan tässä jo kohta itkettää tää meno.

  Joku varmaan vielä kysyisi päälle, että miksen sysää eläimiä puolisoni vastuulle.
  - No sopii miettiä onko siinäkään taas mitään järkeä jos tosiaan lauma on meikäläisen ja ukko on 7pv viikossa töissä.

  VastaaPoista
 2. Mä ymmärrän kyl hyvin, enkä todellakaan oo vihanen/mökötä sulle jos et nyt pääse sinne mun synttärijuhliin, koska se on just siinä kesäkuun alussa jollon se koira tulee. Siinä on kyllä joo tarpeeks tekemistä sille vähintään 12 vuodelle :p varsinki sun eläinomistautumisellas ^^'

  Jotkut ihmiset ei vaan yksinkertasesti tajuu et kaikkia ei kiinnosta se jokaviikonlopuinen römyäminen ympäri puskia.

  AGagaga, aamulagi, en saa mitään järkevää vastattua :D

  Elä ärripurreile, ehkä ne ihmiset joskus tajuu, jos ei niin sit ne on urpoja ♥

  VastaaPoista
 3. Itsekkin Raivon meille tullessa tuli parit kutsut, mutta itsellä kävi parempi tuuri, kun jengi ymmärsi, etten pääse poitsun ollessa niin pieni. Jotkut vaan on lifestyle-bilettäjiä, joita ei kiinnosta oikea elämä, aijai mikä tälli se sitten on, kun sitä pitäisi alkaa elää...

  VastaaPoista
 4. Mullakin meinaa hermo mennä kun kaikki on "ai ootko sä nyt ruvennut absolutistiksi?" Tai "et kai sä meinaa tosiaan olla vappuna juomatta?" Miten rasittavaa, ihan kun kaikkien pitäisi remuta ympäri ämpäri helsinkiä hirveessä kaasussa yms. Ymmärrän sua täysin :) mäkin mieluummin hoitaisin omia elukoitani kun lähtisin kattoo ku muut oksentelee yms :D

  VastaaPoista
 5. Muutenkin ihmetyttää, siis vaikka teillä ei olis ainuttakaan elukkaa ja päättäisit jostain kutsusta kieltäytyä, ei aikuinen ihminen siitä SUUTU :D Ihmisillä on oma elämä ja omat jutut, ei sitä jokapaikkaan ehdi, big deal..

  Mun ukollakin joka toinen / useampi peräkkäinen vkl töitä ja aina kun on vapaata niin on jotain pakollista menoa esim. anopille syömään tai jonkun synttärit. Ja kerrankin kun olis mahdollisuus olla kaksin kotona rentoutumassa, niin ei mua huvita lähteä johonkin dokaamaan. Sit jos yrittää selittää asiaa kavereille niin aletaan haukkumaan. "Vittu ootte kyl kuivia tyyppejä, tosi kiva"... Anteeksi vaan, minä elän omaa elämääni ja totta vitussa vietän tämän yhden viikonlopun kotona jos sitä itse haluan.. Huoh -___-

  VastaaPoista
 6. Ja tosiaan ukkoni on ma-pe töissä ja siihen vielä niitä viikonloppuja, ite kans töissä ma-pe joten niitä yhteisiä vapaapäiviä ei ole kamalasti :s

  VastaaPoista
 7. Noitten ihmisten pitäis saada kans jotain vastuuta jostain ni ymmärtäis tilanteen :) ymmärrän sua, itel kans parisuhde, omakämppä laskut sun muut ja sen lisäks viel muksu :D ja samaa kysellään multakin melkeimpä jokaikinen viikonloppu yms.

  VastaaPoista
 8. Lohdullista että muillakin on samanlaisia ongelmia. :) Mekin saatiin tuossa pääsiäisenä samasta asiasta riita aikaseksi muutaman "kaverin" kanssa, joilla ei vaan riitä ymmärrys siihen, että meillä on tosiaan aika rajalliset rahat ja ajat matkustaa, molemmilla perheet, kolmet isovanhemmat, joista yksi pariskunta vaatii tällä hetkellä paljon huomiota vakavan sairauden takia, sekä muutama vierailulistan etusijalla oleva kaveripariskunta, heillä kun on jo perhe ja matkustus meidän päähän käytännössä mahdotonta.

  Lähde siinä sitten yhtäkkiä dokaamaan naapurikaupunkiin kello kaksi yöllä.

  Mutta tosiaan, aikuisella ihmisellä tuppaa olemaan paljon vastuuta ja on näiden ihmisten oma valinta olla esmes työttömänä, opiskelematta, hankkimatta vastuuta. Silloin voi ryypätä vaikka joka päivä, mut kaverit saattaa jättää saapumatta kun elämä vie mukanaan velvollisuuksineen ja oikeuksineen. :P

  VastaaPoista
 9. Ah, tiedän tunteen! Mulla on itellä kilppari, koira ja vähän yli kymmenpäinen lauma jyrsijöitä. Ei niitä vaan jätetä esimerkiksi festariviikonlopuksi yksinään. Illasta aamuun biletyskin on oikeestaan mahdotonta, sillä koiraa täytyy käyttää pissallakin joskus, ja muutenkin, en tykkää yhtään että koira joutus olla yksin satoja tunteja. Onneks on ihaniakin ihmisiä jotka meille haluaa tulla, ja ymmärtää ettei me voida oikeesti lähtee vaikka festareille jos ei ole elukoille hoitajaa, ja harvoin on kun jos sisko ei pääse vahtiin, niin muihin en luota hoitoasioissa, etenkään ton koiran kanssa kun se on vähän tollanen omalaatunen tapaus.

  Ja sit kun jengi ei tunnu tajuuvan ettei ole rahaa matkustaa esim pk-seudulle, sillä kahelta aikuiselta sekin hupi maksaa joku 80e yhteensä, ja harvoin meillä mihkään ylimääräsyyksiin isoja summia on, ja noikin sit tuhlaa mielummin vaikka elukoiden hyväksi kuin Vr:n junalippuihin ja alkoholiin.

  Mut niin, ymmärrän sua! Meillekin tulee ehkä koiranpentu syssymmällä, ja saa nähä sitten mitä tapahtuu kun vielä enemmän menee aikaa elukoiden kanssa kun siitä pittää myöskin saaha sit yhteiskuntakelpoinen siitä pennusta, joten koulutukseen menee aikaa :D.

  VastaaPoista
 10. Ai onks joku taas valittanu just täst asiasta.. tosi perseestä ettei ne tajua =/

  VastaaPoista
 11. KAIKILLE TASAPUOLISESTI:
  Kiitos ihananista kommenteista! :o
  Jotenkin sitä aina luulee et on yksin näiden mitä ihmeellisimpien ongelmien kanssa, mut ei :)

  Kirjoittajalla Camilla vieläpä lapsi? En voi uskoa että ihmiset ei ymmärrä sitä, että perheellinen ihminen ei juokse jokapuolella dokaamassa... huhhuh :s

  Koirasta:
  Meille tulee kanssa sinäänsä vaativa koirarotu, joten haluun periaatteessa "olla naimisissa" sen kanssa koko sen pentuajan.
  Kyseessä on tällänen Belgianpaimenkoira (tervueren) ja niinku moni varmaan tietää niin poliisilla, rajavartijoilla ja puolustusvoimillakin käytetty rotu.

  Yleensä helppo kouluttaa, niiden miellyttämishalun ansiosta, mutta tuppaa olemaan vähän arkoja ja mörköikäileviä sähikäisiä koiria. Mutta jos koulutus/kasvatus onnistuu, niin mitä uskollisin ja mahtavin kumppani :)

  Moni siis varmasti tämänkin puolesta ymmärtää yskän, Belgi kun on ihmiselle, jolla riittää aikaa, kärsivällisyyttä ja kiinnostusta. Siksi haluan järjestää sille entistä enemmän näitä :)

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa jotenkin tutulta. Ei välttämättä omalle kohalle, mutta kuullu aina näitä juttuja. Esim. sitä että joku on muuttanut toiselle paikkakunnalle ja sitä sitten kysellään koko ajan kylään ja tän muuttaneen pitäs aina lähtee. Sitten kun sanotaan, että tulkaa välillä meille niin valitetaan pitkästä matkasta ym.. vaikka tällä toisella olis ihan sama matka :D.

  Ja ihmetyttää se, että aina pitäis olla baarissa tyyliin viikonloppusin. Että jos vaikka on netissä viikonloppuna niin heti joku kyselee että miks et oo baarissa. Ei kai sitä joka viikonloppu pidä olla. Itse olisin kyllä tänään halunnut lähteä vaikka johonkin kaverille, mutta kellään ei tainnut olla mitään illanviettojuttuja. Eikä ollut sit fiilistä lähteä mihinkään muuallekaan. Heti on sit joku melkeen valittamassa, kun ei oo lähtenyt mihinkään kaupungille.

  Itsellä ainakin opiskelujutut vie tällä hetkellä valtavasti aikaa.

  VastaaPoista
 13. Mullekin välillä facebookissa tullaan silleen "Missä/mitä meinaat juoda nyt viikonloppuna?"
  Sit oon silleen "En mitään, järjestelen kissojen papereita" ja vastaukset on sit sen mukasia :o

  Helppo lähtee lyhyelläki varotusajalla kavereiden kanssa tohon lähibaariin, matkaa ehkä joku 200m.
  Pääsee kotiin ruokkimaan kissat ja koiraa saa pitää terassilla mukana :)

  VastaaPoista