6. helmikuuta 2011

Lihansyöntiä ja ylipainoisia lapsia

Törmäsin tänään todella karuun uutiseen ystäväni messengerin kautta. Haluaisin että jokainen kävisi tutustumassa siihen edes jotenkin. Asia on mielestäni tärkeä, kiitos (:
>Tämän jälkeen et enää syö eläimiä


Anyways, käytiin tänään tankkaamassa ruokaa Golden Raxissa. Ovelina ihmisinä meillä oli päässyt tarttumaan mukaan noita tuollaisia Raxin alennuslippuja, niin pitihän se.

Heti ensimmäisenä huomioni kiinnittyi nuoreen tyttökaksikkoon (n.9-12v?) ja toinen heistä oli aivan valtavan lihava. Tytöllä oli enemmän pituutta kun miehelläni, ja leveyttä kolmisen kertaa enemmän.
Tyttö söi pelkästään jo 5 annosta jäätelöä hirmuisella kasalla suklaakastiketta. Tällä oli myös päällä erään (nimeltämainitsemattoman) valtavan amerikkalaisen limpparivalmistajan huppari. Näitä huppareita saa yleensä kaupanpäälle vain, jos ostaa kyseisen valmistajan tuotteita mielettömän määrän, miettii sitten siitä.

Kyllä kävi tyttöä sääliksi, ja hiemanko tunsin pientä vihaa tämän vanhempia kohtaan. Lihavuuden syy tuskin oli geeneissä, kun ruoka-annoksetkin oli suurempia kun meidän, kahden aikuisen.
Ja kuten voi uskoa, nämä kilot tuskin oli yksin tulleet muutamasta karkkipäivästä, vaan ekana tuli mieleen, että mitä tekee vanhemmat?
Todella surullista.


Taidan tehdä tässä pian vielä toisen postauksen perjantaista ja ihanaisen Heidin 25v synttärijuhlista

9 kommenttia:

 1. luin tuon artikkelin kanssa tosta eläinjutusta. Possuahan en pääsääntöisesti enää syökkään, en sitten tiedä onko tuon takia vai ei mutta kuitenkin. En varmaankaan ikinä tule lopettamaan lihansyöntiä, vaikka kauheaa tuo kaikki onkin... Mieluiten ostaisinkin kaupasta kanaa enkä broileria. En tiedä sitten oonko jotenkin kauheen tunnevammanen jos mua ei kauheesti sykäytä noi jutut, olisi kyllä parempi jos toi lihaeläinten kasvatus tehtäis paljon hienovaraisemmin. (aargh, kauheeta plaaplaata taas XD) Muakin säälittää ylipainoiset lapset, siis sellaiset oikeesti +100kg alle 13 vuotiaat, se on vaan tää nykymaailma kun niiden vanhemmat on niin nuoria, käyvät työssä eikä ole aikaa laittaa kunnon sapuskaa niille. Ainoat ruuat mitä lapset nykypäivänä tietää onkin pitsa ja ranskalaiset. Just luin tossa eilen tylsyyksissäni jotain vauvafoorumeita, jossa yksi perheen äiti kummasteli naapurinsa 5v pojan ruokailutottumuksia, ei tunnistanut keitettyä perunaa, koska heillä syödään vaan ranskalaisia ja pussimuusia. Eikä kuulemma pitänyt nakkikastikkeestakaan. Ja monet tähän olivat vastanneet että heilläkään ei syödä keitettyä perunaa, ainoastaan ranskalaisia, valkosipuliperunoita, muusia.. EIKÄ TODELLAKAAN MITÄÄN NAKKIKASTIKKEITA.. mietin vaan että jaa :DD

  no johan tuli varmasti romaani, anteeksi :<

  VastaaPoista
 2. Emilia:
  Pitkät vastaukset on jees!

  En voi tajuta myöskään, tiesin aikoinaan kaveriperheen jossa kaikki mitä syötiin oli valmispyttipannut, valmispizzat, valmiskaikki.
  Äiti oli väsynyt YH-mamma ja vanhempi lapsi sai hoitaa sen pienemmän veljen. Vanhin oli silloin 11v ja pienin kävi just ja just potalla jo.

  Omat vanhemmat teki välillä 16h päiviä töissä, kolmivuoroa. Meillä ei kuitenkaan koskaan ollut valmispizzoja jääkaapissa. Ruoka annettiin työvuorosta riippuen eri aikoihin, mutta aina kotiruokana ihan. Joskus jääkaappiin jätettiin ruokaa vuokaan, jos tulee vielä nälkä.
  Ikinä en oo esim valmispyttipannua syönytkään - Onneksi.
  Äiti oli myös paljon töissä, eikä leiponu usein, mistä oon aina kiitollinen (<3) sille nyt aikuisena. En pidä leivoksista yhtään, mutta jos olisin syöny niitä koko lapsuuteni, saattaisin syödä nytkin ehkä :o

  VastaaPoista
 3. Meillä on sama, äiti ja isä teki aikoinaan molemmat työtä, tosin ei kauaa kun ovat niin "vanhoja" verrattuna muiden vanhempiin. Mutta mummo hoiti mua joten teki sitten kaikki ruuat. Ite en edes syö pitsaa enkä kebabia, meikä vetää kastikkeita, lihasoppaa ynnämuuta RUOKAA :D
  Eikä mua ole opetettu oikeestaan makeaakaan syömään, mistä lie sitten kiloni saanu.. lapsena söin tosi tosi harvoin karkkia, jäätelöä tai mitään, varmaan se limu on ollu sit tuo kuoppa tossa lapsena jo. Mut hyi, en mä tajua sellasia jotka vetää sipsipusseja, suklaalevyjä ja kaikkea kerralla alas ja päälle viel kolme litraa kokista.. yöööööööö -..- AINII XD nauratti tota äsköstä kommenttia kirjottaessani kun tulee se varmistussana nii siihen tuli "kultu" :'D

  VastaaPoista
 4. Mä tiedostan tosi tarkkaan että söin itteni tähän kuntoon valkosella jauholla erityisesti. Kokista join pentuna vitusti, mutta heti kun ruokavalio muuttu pelkäks pikanuudeliks yms niin kilot rysähti ja tosi kovaa.

  En mäkään nää sitä hohtoa sipsipusseissa yms kaiken sekamässäämisessä, ja hyvä vaan, olisin sillä menolla +200kg mutanttiorava :DD
  Ja sit vielä vitusti ES energiajuomaa päälle ni johan pärisee - Onneksi ei :D

  Kultu :DDDDDD

  VastaaPoista
 5. No eihän tuo mikään uusi uutinen ole, tiedossa ollut jo vuosia. Rasittavaa kuinka ihmiset jaksaa siitä yhtäkkiä meuhkata kun heräävät todellisuuteen.

  VastaaPoista
 6. Riikka:
  Kyllä tuossa mullekin oli muutama uusi juttu ja nykynuorien tyhmyydestä päätellen, uskon että kaikki ei edes tiedä että liha on eläimistä.
  Mulle toi ei tietenkään avannu mitään ratkaisevaa kun koko ikäni kieltäytynyt lihasta, eikä ruoansulatus edes antaisi lihansyöntiin palata.

  Mieheni toki tuon luettuaa totesi että aikoo edes yrittää vähentää lihaa, kun ei siitä mitään terveydellekään niin tärkeää saada.

  Joten niin kauan kun sillä on vaikutusta, NIIN KYLLÄ VITTU MEUHKATAAN!
  Ei tuota touhua saa muutaman ihmisen lakot lopetettua, mutta tyhmille hyvää tietoa aina. Jokaisella kun on varaa valita, tukeeko tuota vai ei.

  VastaaPoista
 7. Mie en tajua miten jotkut jaksaa syödä valmisruokia.. Joskus ostin pariks päiväks töihin valmisruokia ja sitten alkoki tökkii.
  Silloin kun olin pien niin äiti oli perhepäivähoitaja, eli aina kotona ja teki lähes joka päivä eri ruokaa. Ei koskaan syöty valmisruokaa. Ja onneks harvoin käytiin myöskään ulkona syömässä.
  Toki tietty, jos pienestä pitäen valmisruokaa vetää niin kai siihe tottuu ja kun ei paremmasta tiedä. Mulle ne ei vaan iske, koska ei valmisruoka ikinä maistu samalta kuin kotiruoka, ja koska oon kotiruokaa syönytkin niin on mulla odotukset miltä sen pitää maistuakin =D

  VastaaPoista
 8. Mortale:
  Oon täysin samaa mieltä, hyi!
  En vaan tajua mitä niin mahtavaa siinä on olevinaan.
  Hyhhyh.

  VastaaPoista
 9. Joo postausta, kerranki mäki kuulun johonki juhlapostaukseen xDD ja iha käsittämätöntä tollanen kasvatus, siis haluaako ne, että lapsi kuolee ku on itte hädin tuskin keski-ikäinen? ..Ei voi ymmärtää..

  VastaaPoista