10. syyskuuta 2010

Bitch I'm with you

Odottelua, piinaavaa odottelua, että Toni tulisi kotiin jo ja pääsisi kauppaan.
Kaksi päivää, eikä enää mitään syömistä kotona ja alkaa pikkuhiljaa olla nälkä.
Mulla ei itseasiassa ole rahaa ruokaan. Voitteko kuvitella, hyvinvointivaltio, da?
Sitä aina vingutaan "mieti kehitysmaita" Miksi hitossa miettisin jotain nälkiintyviä afrikkalaisia, kun omalla kansallakaan ei ole rahaa syödä?

Ja nyt kun se kohokohta, viikonloppu on tulossa, niin puhunkin lisää ruoasta:
(koska lauantaina puhuttaisiinkin sitten massiivisesta alkoholihörhellyksestä......)

Tänään pakko saada mun suosikki, Jumbon citymarketin täytetty patonki, mozzarella
Rakastan syömistä ja hyvää ruokaa, vaikka en arkipäivisin itseasiassa syö ollenkaan (ei anna raha periksi, luv), viikonloppuina sitten sitäkin enemmän. Olen suuri herkkuruokien ystävä.
Kai tätä joku voisi sanoa joksikin anti-thinspon tekstiksi, paskat. Ruoka on hyvää. 
Kyllä tässä kohta jo pyörtyy, on niin kova nälkä. Ja kun alkaa vielä kirjoittaa ruokapostausta...


- Tortillat, ei mitään ilman hot-salsaa ja ranch -valkosipulidippiä extravahvana
- Pizza, omavalintaisena punasipuli, ananas ja extravalkosipuli. Ennen tähän sisältyi myös herkkusienet, mutta talous-syistä vähensin senkin euron hinnasta. Kaupasta ostettuna Ristoranten mozzarella.
- Mäkkäri, tarviiko edes selittää: Suolaa ja rasvaa. Olen läheinen ystävä.
- Patongit, pakastealtaasta valkosipuli, tuoreena juuri mainitsemani mozzarellaEn tiedä tiesikö kukaan, että olen tosiaan 7vuotta ollut kasvissyöjä. Jo lapsena väänsin itkua kun eteen tarjottiin jotain karjalanpaistia. Kauhein ruokakokemukseni on kuitenkin itseasiassa pyttipannu. 
Tiedän että ne "mmmhh..makkara-pihvi-"whatever kommentit varmaan eksyvät tännekin, mutta jos saan lohduttaa, ne eivät kuvota mua millään tavalla. Joudun käsittelemään (kovasti yritän) raakaa, veristä lihaa kissojeni ruokinnassa, joten jutut rasvaisistä gillipihveistä eivät juuri kuulosta kuin... rasvaisilta grillipihveiltä.

Vaikka kasvissyöjät eivät tuota lihaa tosiaan syö, olen suuresti meksikolaisen ruoan ystävä ja omassa kokkauksessani käytän myös reilusti tulisia mausteita ja muita lisukkeita. 
Henkilökohtaisesti hieman ehkä ällöttävät ihmiset, joiden 'perunoissa on aina liikaa suolaa'. Ruokien mausteettomuus, ihmiset, jotka eivät edes laita suolaa perunoihinsa..? öm joo. 
Inhoan perunoita sellaisinaan, inhoan makarooneja... Ikäväkyllä tämä on juuri sitä, mitä suomessa tarjotaan kasvissyöjälle kaikkialla ensimmäisenä. Omassa keittiössäni ei ole ikinä ollut grammaakaan perunoita* eikä tule olemaankaan ilman hyvää syytä.
*Bileet Kontulassa, ystäväni hakivat kännissä pottuja naapurin venäläiseltä pissaliisalta. Huomasin tämän aamulla... hyi hitto, roskiinhan ne meni, suuremmastakin syystä.

 Voisin samantien kirjoittaa myös listan inhokeistani. Tämä lista on aina ollut pidempi, kuin se "-lista"
- Parsa!
- Wokkivihannekset. Kukaan ei varmasti usko, mutta hirveää paskaa ja mistä? - Pakastealtaasta.
- Suolakurkku
- Kaikki kala, HYI VITTU. Kasvissyöjät eivät todellakaan syö vittu kalaa, miksi kukaan ei ymmärrä tätä?
- Liivate. Ja mikä helvetti siinä on, että aina mutristellaan naamaa, jos ei suostu ottamaan palaa kakusta, jossa on päällä 1cm läpinäkyvä liivatekerros. Silloin kun olen peruskoulut käynyt, opetettiin, että se liivate tosiaan tehdään/otetaan lehmästä, jopa kuulemma lehmän aivoista.
Eikai tää näin lyhyt ollut. No, tässä oli päällimmäisenä mielessä olleet. Yleensä tää lista on aina ollut helpompi kirjoittaa muodossa "Näitä en vihaa, kaikkea muuta kyllä"

Btw, atoopikot; Välttäkää tomaattia. Itselläni saa hienon ihottuman aikaiseksi, enkä ole muuten ainoa.


...
Naamiaisten soittolista, ah, niin hieno! Jos joku haluaa pelottavaa esimakua listasta.. oh my, paina Tästä.
Ja sain alaoveenkin suhteellisen asiallisen, sivistyneen bile-ilmoituksen, katsotaan sitten mistä yläkerran mummo saa tälläkertaa riidanaiheen.
Koko naapurusto tietää sen naisen.
D,E,F ja G -rapuista aina kuulee juttua sen sekopäisestä valituksesta. Yhdelle naapurilleni tämä oli valittanut, että tää lyö ulko-oveaan liian aggressiivisesti kiinni. No, mä ehdin asua tässä neljä kuukautta, ennenkuin tiesin edes, että tämä 'ovenhakkaaja' naapuri asui edes asunnossaan, ikinä ollut kuullut pienintäkään piipahdustakaan. Asun kuitenkin tätä ovenhakkaajaa huomattavasti lähempänä, kuin tuo yläkerran.. öm, vanhus.

1 kommentti:

  1. Asiaa :) Miun inhokkilista on kutakuinkin sama kuin siulla, mutta nyt on kyllä pakko tyrkätä tämä must write- PARSA ON HYVÄÄ!!!!11 -tyyleinen kommentti. Parsakaali on tosin ihan helevetistä :< Ja liivate. Ja kala. ja.

    VastaaPoista